18 / 06 / 2021


Polițiști locali înjurați de o șoferiță cu tupeu, care bloca traficul în preajma unei școli

* femeia în vârstă de 31 de ani venise să își ia copilul de la cursuri și a parcat pe…

De redactia , in Actualitate , at 27/02/2021

* femeia în vârstă de 31 de ani venise să își ia copilul de la cursuri și a parcat pe banda a doua, pe Șos. Buzăului, în dreptul Școlii ”Fănuș Neagu” * a fost amendată și pentru parcarea neregulamentară și pentru comportamentul complet inadecvat pe care l-a avut în apropierea unei unități de învățământ

Odată cu reluarea cursurilor în format fizic, traficul auto din apropierea celor mai ”căutate” unități de învățământ din municipiu a devenit din nou extrem de aglomerat dimineața și după-amiaza, atunci când părinții își aduc sau își iau copiii de la școală. Iar când unii dintre aceștia țin neapărat să își oprească mașinile cât mai aproape de poarta școlii, chiar și atunci când banda I a carosabilului este deja blocată de mașinile parcate lângă trotuar, apar tensiuni care pot degenera în conflicte spontane. În urmă cu câteva zile, de exemplu, o șoferiță care a oprit pe banda a II-a, în dreptul Școlii ”Fănuș Neagu” de pe Șos. Buzăului, a devenit extrem de recalcitrantă, atunci când polițiștii locali care dirijau circulația i-au atras atenția că încurcă traficul. Acesta i-a agresat verbal pe agenți, comportându-se extrem de urât, fără să țină cont că în apropiere erau mulți copii ieșiți de la cursuri. ”În data de 16 februarie, în jurul orei 10.58, polițistul local din cadrul Biroului Circulație pe Drumurile Publice al Poliției Locale Brăila care dirija circulația în zona Școlii Generale «Fănuș Neagu» a observat, pe Șos. Buzăului, o femeie care a oprit voluntar autovehiculul pe care îl conducea pe rândul II, stânjenindu-i pe ceilalți participanți la trafic. În momentul în care a atenționat-o că trebuie să mute autovehiculul, femeia a devenit recalcitrantă, proferând injurii și expresii jignitoare, fără să țină cont nici măcar de faptul că, în momentul respectiv, în zonă se aflau foarte mulți copii. Pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002(R), femeia în vârstă de 31 de ani a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 290 lei și 2 puncte penalizare, iar pentru săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora, a fost sancționată contravențional cu suma de 500 lei. Facem precizarea că astfel de incidente nu sunt izolate, în zonele adiacente școlilor, care sunt supraaglomerate la intrarea și ieșirea elevilor de la ore, exitând în permanență persoane care duc sau iau elevii la/de la ore și care încurcă/blochează traficul sau circulația pietonior, din dorința de a opri autovehiculul cât mai aproape de unitatea de învățământ”, ne-a informat Poliția Locală.
În baza Planului Unic de măsuri elaborat la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Brăila privind asigurarea climatului de siguranță publică în incinta și zonele adiacente unităților de învățământ, polițiștii locali rutieri fluidizează zilnic traficul auto în zona unităților de învățământ: Liceul „Gh.M.Murgoci”, Liceul „N.Bălcescu”, Școala Generală nr.7 „Ion Creangă”, Școala Generală nr.2 „Fănuș Neagu”, Școala Gimnazială „Sf.Andrei”, Școala Generală nr.4 „Al.I.Cuza” și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, atât la intrarea cât și la ieșirea de la cursuri a elevilor.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: