18 / 06 / 2021


Polițist protestatar

Am mai spus-o: să vii acum, ca bugetar, în situația actuală economică și socială, în plină pandemie, după un an…

De redactia , in Actualitate , at 26/02/2021

Am mai spus-o: să vii acum, ca bugetar, în situația actuală economică și socială, în plină pandemie, după un an de criză sanitară profundă și înainte de o posibilă gravă criză economică, să ceri creșteri de salarii mi se pare o mare ipocrizie. Cu atât mai mult cu cât, după tot acest an extrem de greu pentru toată lumea, pentru fiecare cetățean și pentru întreaga țară, ție nu ți-au fost afectate locul de muncă și salariul. Și cu atât mai mult cu cât sectorul privat, ăla care îți asigură de fapt salariul, nu Guvernul, a fost lovit serios de această pandemie.
Să vii acum, ca polițist, să te dai în spectacol, nu doar să protestezi civilizat, ci să te comporți ca un huligan de pe stadion, este total deplasat. De fapt, indivizii ăia n-ar mai trebui să fie în Poliție. Cum nici n-ar fi trebuit să intre vreodată. Când lumea întreagă arde și e în rahat până la gât, să vii tu să ceri bani la Cotroceni și să te porți ca ultimul cocalar era tot ce lipsea. Da, poate că ar fi bani pentru mărirea ta de salariu, dar trebuie tăiați din altă parte. De la autostrăzi, de exemplu. Și e prima dată când un guvern pune investițiile în infrastructură mai presus de pretențiile tale egoiste. Și bine face!
N-am văzut atât de mulți sindicaliști din poliție la fel de supărați și de revoltați atunci când Parlamentul și Guvernul dădeau legi în favoarea infractorilor, iar polițiștilor le erau tăiate multe dintre mijloacele legale de prindere a acestora. N-am văzut proteste când țara tindea să devină Republica Infracțională România. N-am văzut să iasă polițiștii în stradă când infractorii erau eliberați pe bandă rulantă din pușcării. N-am văzut indignare în rândul purtătorilor de uniformă nici pe 10 august 2018. În anii ăia erau probabil cu toții prinși în calcule legate de cum o să iasă la pensie la 42-45 de ani.
Noroc că nu sunt toți polițiștii la fel. Noroc că există și profesioniști, dedicați meseriei, cu capul pe umeri, care chiar realizează că modul ăsta de comportament, precum al colegilor lor cocalari, este condamnabil. Și sunt sigur că acest gen de polițiști sunt și cei care de regulă fac treaba celorlalți, ocupați cu protestele.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: