24 / 06 / 2021


Politician de la Chișinău: Nici Dodon, nici Chicu sau luptele politice nu pot anula calitatea noastră de români

Valeriu Munteanu, liderul Uniunii Salvați Basarabia și reprezentat al Mișcării Politice Unirea de la Chișinău, a venit cu o reacție…

De redactia , in Opinii , at 30/03/2021

Valeriu Munteanu, liderul Uniunii Salvați Basarabia și reprezentat al Mișcării Politice Unirea de la Chișinău, a venit cu o reacție după ce autoritățile Republicii Moldova au ratat peste 60 de milioane de euro din cele 100 de milioane de euro din programul de asistență financiară acordată de România.
Astfel, sursa a amintit că acordul frățesc, care a expirat pe 28 martie 2021 pentru că Guvernul de la Chișinău „nu a catadicsit să prelungească perioada de implementare a acestuia”, a fost obținut de fostul președinte interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, în negociere cu președintele României Traian Băsescu, în îndepărtatul 2010.
„Argumentele lui Mihai Ghimpu erau următoarele: „În situația în care România va investi în Republica Moldova, românii basarabeni, se vor întoarce cu fața către Țară”. Argumentele sunt perfect valabile și astăzi, doar că trebuie să mai muncim în acest sens, pentru ca anumite fenomene (spre exemplu moldovenismul primitiv, mai vechi și mai nou) să nu paraziteze aceste procese importante”, a menționat Valeriu Muneanu.
Potrivit acestuia, 10 milioane din asistența financiară oferită de România s-au dus, la propriu, pe apa Bâcului. „România a spus Republicii Moldova, la un moment dat că vrea ca 15 mln. de euro din cele 100 să fie cheltuite pentru proiecte de mediu, ori frații noștri au apreciat că mediul era (și rămâne a fi) un domeniu cu necesități de investiții majore. Astfel, după 31 iulie 2015, când am venit la Ministerul Mediului, am preluat subiectul și am formulat câteva proiecte de mediu în acest sens. Cel mai consistent proiect de mediu, scris de noi, depus la București și care a fost pregătit spre realizare „este” „Curățarea râului Bâc de la orașul Bucovăț la intrarea în lacul Ghidighici și de la ieșirea din lacul Ghidighici până la ieșirea din mun. Chișinău și amenajarea (inclusiv pietonală) albiei râului pe segmentul cuprins între strada Federeului și strada Mihai Viteazu,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: