15 / 06 / 2021


Politician de la Chișinău: Interdicția lui George Simion trebuie ridicată. Până dimineață trebuie rezolvat acest incident descalificant pentru R. Moldova ~ InfoPrut

Dorin Chirtoacă, liderul Partidului Liberal și reprezentant al Mișcării Politice Unirea, condamnă menținerea interdicției de a intra pe teritoriul Republicii…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 15/03/2021

Dorin Chirtoacă, liderul Partidului Liberal și reprezentant al Mișcării Politice Unirea, condamnă menținerea interdicției de a intra pe teritoriul Republicii Moldova a lui George Simion, liderul AUR și deputat în Parlamentul de la București. 

„După tâmpenia totală din Parlamentul RM cu minutul de reculegere pentru Spiridon Vangheli care este în viață, vedem astăzi că parlamentarul român, George Simion, este încă ostatic al regimului Plahotniuc, regim oficial mort de aproape doi ani”, scrie Chirtoacă pe Facebook.
Acesta se întreabă cum va arăta în presă înmormântarea maestrului Nicolae Dabija, în paralel cu reportajele cu George Simion blocat la „gardul de la Prut” și de ce funeraliile trebuie să fie umbrite și batjocorite în asemenea hal de autoritățile de la Chișinău.
„Ce fel de zi de doliu național vom avea mâine dacă de astăzi a și început un scandal transnațional – conform regimului de frontieră, un scandal diplomatic?!

Devine evident faptul că abuzurile mai vechi ale regimului Plahotniuc – Dodon – Șor, dosarele politice intentate, își urmează cursul și nu există o abordare sistemică de lichidare a acestora.
Poliția de Frontieră este obligată să-și abroge decizia lașă și rușinoasă din 2018, privind interdicția politică aplicată lui George Simion. Lucrul acesta trebuia făcut demult, sau cel târziu, imediat după anunțul de ieri al lui George privind intenția de a veni la funeralii.
Guvernul, Parlamentul și Președinția sunt obligate să reacționeze și să rezolve, cel mult, până mâine dimineață, la ora 7, acest incident descalificant pentru RM”, a mai scris liderul PL.

Doar în asemenea mod, spune Dorin Chirtoacă, va reuși Republica Moldova să scape de rușinea cu care se acoperă.
George Simion este blocat la vama Leușeni, fiind informat de lucrătorii vamali că are interdicție în Republica Moldova până în 2023. Acesta se deplasa spre Chișinău la invitația parlamentarilor Republicii Moldova din Comisia pentru integrare europeană și intenționează să își ia rămas bun la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla din Chișinău de la scriitorul,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: