23 / 04 / 2024


Poliția de Frontieră a R. Moldova și Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei, cooperare pentru combaterea migrației ilegale ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 22/02/2024

Conducerea Poliției de Frontieră a Republicii Moldova și cea a Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei au semnat Planul de cooperare pentru 2024-2025 prin care își asumă angajamentul de a intensifica cooperarea la frontiera comună.
Potrivit unui comunicat de presă, această colaborare va viza mai multe activități menite să îmbunătățească securitatea la frontiera moldo-ucraineană, concentrându-se eforturile împotriva migrației ilegale, contrabandei și altor ilegalități transfrontaliere.
„Discuțiile au abordat aspectele de coordonare și schimbul de informații pentru un control mai eficient la frontiera de stat. De asemenea, s-a subliniat importanța dezvoltării unei abordări comune în analiza de risc, cu scopul de a identifica și preveni amenințările la adresa securității frontierei moldo-ucrainene”, mai precizează sursa citată.
În final, șefii celor două autorități de frontiereă, Ruslan Galușca și Serhii Deineko, au convenit asupra dezvoltării cooperării la frontiera comună, beneficiind de susținere reciprocă în diferite situații. Întrevedea a avut loc la punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *