22 / 01 / 2022


PNL vrea tot, UDMR Cultura, USR Justiția, PMP Diaspora

Patru partide pretind că vor face viitoarea guvernare, asta dacă vor reuși să obțină peste 50% din opțiunile de vot….

De redactia , in Actualitate , at 23/11/2020

Patru partide pretind că vor face viitoarea guvernare, asta dacă vor reuși să obțină peste 50% din opțiunile de vot.

La prima vedere PNL, USR, PMP și UDMR ar face la limită 50% și ar putea forma o majoritate popular europeană cu care să dea guvernul.

Spunem că la limită deoarece ar trebui ca PNL să obțină 25%, USR 15%, PMP și UDMR câte 5%. Ori acestea sunt în toate patru cazurile maximul posibil, deci sunt șanse mari să fie nevoiți să coopteze și un alt partid sau să fie sprijiniți din umbră de PSD.

Conform adevarul.ro împărțeala deja a început și se emit pretenții, deși nu se știu procentele electorale.

Astfel că UDMR dorește cultura, PMP diaspora, USR justiția. PNL nu ar vrea să dea nimic, să ofere doar funcții publice în plan secund, asta deși partidul nu va avea reprezentativitate.

UDMR a obținut întotdeauna la limită 5%, dar numai prin fraudare. În toată România, prin înțelegere perfectă între partidele sistemului, se pun voturi în urnă în fiecare secție de votare. Așa obține voturi UDMR acolo unde nu este picior de ungur, prin fraudă.

PMP abia se vede pe scena politică. Este vizibil numai prin banii primiți de la stat și pe care îi pompează în media. PMP este un partid de 10 oameni trași de Traian Băsescu. Se spune că STS face jocurile direct din taste și oferă acestui partid 5%. Să nu uităm că primul președinte a fost celebra Elena Udrea, doamna politicii cu o singură calitate: prietenia specială cu Traian Băsescu.

USR a luat la europarlamentate aproximativ 15%, la locale aproape 10%, cine știe ce se va întâmpla la parlamentare. Diaspora s-a dezis deja de USR și s-a orientat spre un partid naționalist-patriotic,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: