21 / 09 / 2021


Platforma DA cere demisii pentru „organizarea defectuoasă a alegerilor” ~ InfoPrut

Liderul PPDA, Andrei Năstase, cere demisia preşedintelui Comisiei Electorale Centrale şi a ministrului de Externe Oleg Ţulea pentru modul în…

De redactia , in Opinii , at 02/11/2020

Liderul PPDA, Andrei Năstase, cere demisia preşedintelui Comisiei Electorale Centrale şi a ministrului de Externe Oleg Ţulea pentru modul în care a fost organizat scrutinul prezidenţial în diasporă.

„Platforma DA solicită suplinirea personalului secțiilor de votare din străinătate cu funcționari ai ambasadelor pentru sporirea capacităților de procesare a votanților. În același timp, pornind de la situația pandemică și condițiile specifice ale acestui scrutin, cerem prelungirea termenului de votare până la epuizarea întregului număr de persoane aflate în vecinătatea secțiilor de votare”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unei conferințe de presă.
Potrivit acestuia, PPDA califică total inadecvată și extrem de politizată organizarea scrutinului în străinătate, iar insuficiența numărului secțiilor de votare a condus la aglomerarea acestora și îngrădirea dreptului constituțional la vot pentru o mare parte dintre cetățeni.
„Cerem demisia ministrului de Externe și a președintelui Comisiei Electorale Centrale ca rezultat al organizării defectuase a procesului electoral. Considerăm lipsită de viziune și chiar rea credință atitudinea acestora, iar aflarea, în continuare, în funcție a celor doi funcționari ar fi o sfidare la adresa statului de drept și a Constituției Republicii Moldova”, mai spune Năstase.

Președintele PPDA susţine, de asemenea, că procesul de vot ar fi trebuit să se desfăşoare timp de două zile consecutiv.
Duminică, zeci de secții de vot din străinătate au fost aglomerate. Cetățenii R. Moldova au fost nevoiți să stea la coadă minute și ore în șir pentru a putea vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: