22 / 06 / 2024


Planul de acțiuni pentru anul 2024 dintre ANRE din România și ANRE din R. Moldova, semnat ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 07/11/2023

Reprezentanții Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei din România și Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică din R. Moldova au semnat astăzi Planul de acțiuni pentru anul 2024 în conformitate cu Programul de Cooperare și Asistență, încheiat la 26 septembrie 2019.
„În scopul realizării obiectivelor propuse, a dinamizării schimbului de informații și consultări între ambele autorități pe subiecte ce țin de implementarea acquis-ului comunitar al Uniunii Europene și preluarea celor mai bune practici de reglementare, părțile au stabilit că este oportună continuarea colaborării”, se arată într-un comunicat de presă al ANRE.
Potrivit sursei citate, autoritățile de pe ambele maluri ale Prutului vor coopera în domenii precum energie electrică, gaze naturale, supraveghere energetică, Tehnologii Informaționale și securitatea cibernetică.
De asemenea, cele două delegații și-au exprimat disponibilitatea pentru organizarea, în perioada 7-8 decembrie 2023 la Chișinău a unei sesiuni de instruire pe tema beneficiilor integrării pieței regionale de energie electrică în beneficiul ANRE Moldova și Comisiei Naționale de Reglementare a Energiei și Utilităților din Ucraina.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *