22 / 01 / 2022


Pinterest obligat să plătească milioane de dolari după acuzații de discriminare de gen | .News

Pinterest (sursa foto: Pixabay) Compania de socializare Pinterest a fost de acord să plătească 22,5 milioane de dolari pentru soluționarea…

De redactia , in Actualitate , at 15/12/2020

Pinterest (sursa foto: Pixabay)
Compania de socializare Pinterest a fost de acord să plătească 22,5 milioane de dolari pentru soluționarea cererilor de discriminare de gen ale fostului său șef de operațiuni, potrivit BBC.
Acordul cu Francoise Brougher este cea mai mare plată de acest gen care a fost anunțată public.
Compania de partajare a fotografiilor, cunoscută pentru faptul că are o bază de utilizatori extrem de feminină, a declarat că acțiunea face parte dintr-un efort mai amplu de „îmbunătățire a culturii sale”.
Cazul a venit pe fondul altor critici din partea fostului personal de culoare.
În procesul intentat în august, Brougher a acuzat Pinterest că a exclus-o de la ședințe, după ce a solicitat egalitate de gen.
Ea a spus că Pinterest a concediat-o în cele din urmă după ce a făcut presiuni pentru salarii egale și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la comentariile sexiste ale unui coleg către companie.
Plângerea arăta că acțiunea „a consolidat mediul neplăcut al Pinterest pentru femei și minorități”.
Doamna Brougher, în vârstă de 55 de ani, a lucrat la Pinterest din martie 2018 până la concedierea din aprilie 2020. Ea a supravegheat o echipă de aproximativ 1.000 de persoane.
Într-o declarație, doamna Brougher a spus că a salutat „măsurile semnificative pe care Pinterest le-a luat pentru a-și îmbunătăți mediul la locul de muncă și este încrezătoare că Pinterest se angajează să construiască o cultură care să permită tuturor angajaților să nu se mai simtă incluși, ci susținuți”.
Compania și Brougher au spus că aproximativ 2,5 milioane de dolari din acord vor fi donați organizațiilor care lucrează pentru promovarea femeilor și a minorităților din industria tehnologică.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: