02 / 08 / 2021


Pfizer este prima companie care a depus cerere de autorizare a unui vaccin împotriva Covid-19 | .News

Ugur Sahin, unul din artizanii vaccinului Pfizer / sursa: wikipedia commons La doar zece luni după secvențierea noului coronavirus, grupul…

De redactia , in Actualitate , at 21/11/2020

Ugur Sahin, unul din artizanii vaccinului Pfizer / sursa: wikipedia commons
La doar zece luni după secvențierea noului coronavirus, grupul farmaceutic american Pfizer și partenerul său german BioNTech au cerut vineri Agenției Medicamentelor din Statele Unite (FDA) să își autorizeze vaccinul împotriva bolii cauzate de virus, Covid-19, fiind primii producători care au făcut acest lucru în Statele Unite sau Europa, potrivit AFP
Cererea fusese așteptată de câteva zile, în urma publicării rezultatelor studiului clinic efectuat din iulie pe 44.000 de voluntari din mai multe țări și conform căruia vaccinul ar fi 95% eficient în prevenirea Covid-19, fără efecte secundare serioase.
Pfizer a confirmat pentru AFP că a depus dosarul oficial la FDA vineri.
Statele Unite și Europa ar putea autoriza vaccinul încă din decembrie: prima săptămână pentru FDA și a doua pentru Agenția Europeană pentru Medicamente, potrivit președintelui Comisiei, Ursula von der Leyen. Un alt vaccin, al companiei americane Moderna, la fel de eficient, este pe calea Pfizer.
Guvernul lui Donald Trump intenționează deja să vaccineze 20 de milioane de persoane expuse riscului în decembrie, apoi 25-30 de milioane pe lună. În Europa, țările se organizează și ele: Spania, de exemplu, dorește să vaccineze „o parte foarte importantă a populației” în primul semestru.
Viteza acestor evoluții este fără precedent în istoria vaccinurilor. A fost nevoie de o medie de opt ani de dezvoltare pentru vaccinurile autorizate în ultimul deceniu în Statele Unite.
BioNTech i-a oferit Pfizer tehnologia inovatoare de ARN messenger doar în martie, când lumea trecea prin primul blocaj. Primul voluntar a primit vaccinul pe 23 aprilie în Germania, în prima fază a studiilor. Faza 3, ultima, a început pe 27 iulie și a recrutat 44.000 de participanți de pe mai multe continente.
Jumătate dintre acești voluntari au primit un placebo,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: