16 / 09 / 2021


Peste 1200 de copii din România și R. Moldova au primit ghiozdane cu rechizite de la Episcopia Hușilor ~ InfoPrut

Peste 1200 de elevi din România și Republica Moldova au primit, în aceste zile, ghiozdane și rechizite pentru noul an…

De redactia , in Magazin , at 29/09/2020

Peste 1200 de elevi din România și Republica Moldova au primit, în aceste zile, ghiozdane și rechizite pentru noul an școlar, datorită programului „Un ghiozdan pentru noul an școlar”, aflat la ediția nr. III, a anunţat eparhia pe site-ul oficial.

„În prima săptămână a noului an școlar, elevii proveniți din familii nevoiașe au primit câte un ghiozdan nou, complet echipat cu rechizite. Au fost vizați copii din peste 30 de localităţi, din toate cele trei protopopiate ale Eparhiei: Vaslui, Bârlad şi Huşi. De asemenea, și copiii beneficiari ai Centrelor de zi ale Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși” de la Fălciu, Ghermănești și Bârlad, au primit ghiozdane și rechizite noi”, menţionează oficialii eparhiei.
Pe lângă cele 1000 de ghiozdane, eparhia a trimis alte 200 la elevi din Episcopia Basarabiei de Sud.
„Este foarte important să ne gândim la copii și la educația lor. Ar fi ideal ca ei să nu simtă că sunt privați, din cauza insuficienței resurselor financiare, de accesul nemijlocit la educație. Este un gest minimal față de acești copii”, a subliniat Părintele Episcop Ignatie.
Proiectul a fost derulat de Episcopia Hușilor, prin Asociaţia „Filantropia Ortodoxă Huşi”, coordonată de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, iar oferirea darurilor a fost posibilă datorită sponsorilor și oamenilor cu suflet mare din toată lumea.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: