28 / 01 / 2022


Persoanele vaccinate anti-COVID vor primi adeverințe în română și engleză / „Vor fi ca un bilet de externare” | .News

Valeriu Gheorghiță (foto: facebook) Persoanele care vor fi vaccinate anticovid vor primi o adeverință care va conține data vaccinării, tipul…

De redactia , in Actualitate , at 17/12/2020

Valeriu Gheorghiță (foto: facebook)
Persoanele care vor fi vaccinate anticovid vor primi o adeverință care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul, spune șeful Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea, col. dr. Valeriu Gheorghiță: „E ca un fel de bilet de ieșire din spital”, potrivit Mediafax.
Fiecare persoană imunizată la Covid va primi o adeverință de vaccinare, spune Valeriu Gheorghiță în timpul unei întâlniri cu jurnaliștii.
„În cazul în care, Doamne ferește, apare o reacție adversă, necunoscută. Se va controla dacă s-au respectat condițiile de păstrare, de transport ale vaccinului, criteriile de calitate, după care trebuie să facem trasabilitatea lotului de vaccin cu persoana vaccinată să vedem dacă e o problemă cu lotul respectiv. Persoana vaccinată poate să se vaccineze la București și să înregistreze o reacție adversă fiind la Suceava. Acolo trebuie să dovedească, uite, am făcut vaccinul. E ca un bilet de ieșire din spital. Credem că este important ca fiecare persoană să aibă acest document”, a explicat Gheorghiță. ”, explică Gheorghiță.
El a ținut să precizeze că, în acest moment, nu se pune problema ca persoanele nevacaccinate să fie supuse unor condiționări sau restricții.
România este pregătită, în momentul de față, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie, anunță președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: