26 / 05 / 2024


Permisele de conducere din R. Moldova, recunoscute în Israel ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 17/04/2024

Permisele de conducere eliberate de autoritățile R. Moldova vor fi recunoscute pe teritoriul statului Israel. În acest sens, cabinetul de miniștri de la Chișinău a aprobat astăzi Acordul între Guvernul R. Moldova și Guvernul Israel privind procedurile de conversiune a permiselor de conducere, semnat la Tel Aviv pe 20 martie 2024.
Potrivit documentului, părțile vor recunoaște reciproc, în scopul conversiunii, permisele de conducere emise de autoritățile competente ale celeilalte părți, în conformitate cu normele naționale, pentru titularii permiselor de conducere, care obțin reședința pe teritoriul statului de reședință.
Astfel, cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Israel vor putea să-și convertească permisul de conducere fără a mai susține repetat examene teoretice și practice, dar și fără cheltuieli aferente acestor procese. Același drept îl vor avea și cetățenii israelieni pe teritoriul R. Moldova.
„De prevederile acestui acord vor beneficia cei circa 13 000 de cetățeni ai R. Moldova care se află în prezent în Israel”, a subliniat în ședință ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros.
Acordul va fi în vigoare o perioadă de cinci ani și va putea fi prelungit pentru perioade suplimentare de cinci ani, cu acordul scris reciproc al părților.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *