25 / 09 / 2023


Pergament scris de Mao Zedong, în valoare de milioane, găsit tăiat în jumătate | .News

Mao Ze Donh / sursa: needpix Un pergament caligrafiat chinezesc furat, în valoare de milioane, a fost găsit în Hong…

De redactia , in Actualitate , at 08/10/2020

Mao Ze Donh / sursa: needpix
Un pergament caligrafiat chinezesc furat, în valoare de milioane, a fost găsit în Hong Kong, după ce a fost tăiat în jumătate, potrivit BBC.
Hoții furaseră sulul liderului comunist chinez Mao Zedong de la casa unui colecționar de artă într-o efracție, luna trecută. Apoi l-au vândut la o fracție din valoarea sa. Se pare că a fost tăiat, deoarece sulul de 2,8 m lungime a fost considerat prea lung pentru a fi afișat, a declarat poliția din Hong Kong.
Proprietarul inițial spune că valoarea operei de artă a fost „cu siguranță afectată”.
Pergamentul, care conține strofe de poezie scrise de mână de fondatorul Republicii Populare Chineze, este estimat a fi în valoare de aproximativ 300 de milioane de dolari (230 milioane de lire sterline) de către proprietarul său.
A fost furată într-un jaf masiv la 10 septembrie, când trei bărbați au pătruns în casa lui Fu Chunxiao, un cunoscut colecționar de timbre și artă revoluționară.
De asemenea, au furat timbre antice, monede de cupru și alte piese de caligrafie ale lui Mao. Transportul total a valorat 645 milioane dolaripotrivit domnului Fu, care se află în China continentală atunci când a avut loc spargerea.
Hoții au vândut una dintre piese unui alt colecționar de artă pentru doar 64 $ unui cumpărător care, potrivit The South China Morning Post, credea că opera de artă era falsă.
Cumpărătorul a văzut apoi un apel public al poliției și s-a predat cu ambele bucăți din sul pe 22 septembrie.
Nu este clar cine a tăiat exact opera de artă. Seniorul superintendent Tony Ho al poliției din Hong Kong a spus: „Cineva a crezut că caligrafia este prea lungă … și este dificil de arătat și afișat. De aceea a fost tăiată la jumătate”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: