21 / 10 / 2021


Pentru prima oară după Brexit, Marea Britanie semnează un acord comercial „istoric” cu Japonia | .News

Tarile initiale ale CPTPP / sursa: medium.com Acordul aduce beneficii firmelor britanice de servicii financiare și de producție și ajută…

De redactia , in Actualitate , at 11/09/2020

Tarile initiale ale CPTPP / sursa: medium.com
Acordul aduce beneficii firmelor britanice de servicii financiare și de producție și ajută producătorii de automobile japonezi să aducă piese în Marea Britanie, scrie AlJazeera.
Marea Britanie a încheiat primul său acord comercial post-Brexit cu Japonia, considerându-l drept un „moment istoric”, la fel cum se străduiește să încheie un acord cu cei mai apropiați parteneri comerciali din Uniunea Europeană.
Marea Britanie a declarat că înțelegerea, care a fost convenită în principiu, înseamnă că 99% din exporturile sale către Japonia vor fi libere de tarife.
Dispozițiile digitale și de date din acord le-au depășit cu mult pe cele din acordul comercial al UE cu Japonia, ajutând firmele britanice de tehnologie financiară care operează în țara asiatică.
Firmele de servicii financiare, producătorii de alimente, producătorii de haine și producătorii de biscuiți – precum și producătorii de brânzeturi – ar beneficia de acordul care a reprezentat un „pas important” către aderarea Regatului Unit la Acordul cuprinzător și progresiv pentru parteneriatul trans-Pacific (CPTPP) în regiunea Asia-Pacific.
Investitorii japonezi semnificativi din Marea Britanie, cum ar fi Nissan și Hitachi, ar beneficia de tarife reduse la piesele provenite din Japonia și de proceduri de reglementare simplificate, se arată în declarația departamentului comercial britanic.
Premierul britanic Boris Johnson a declarat că Brexit-ul oferă Regatului Unit libertatea de a încheia acorduri comerciale cu alte țări din întreaga lume.
Criticii spun că este puțin probabil ca astfel de acorduri să înlocuiască exporturile pierdute către UE dacă nu se poate încheia un acord cu Bruxelles.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: