22 / 06 / 2024


PeNaLii de la Iași: Primăria Iași a cumpărat un monument istoric cu 813.000 de euro de la soțul actualei vicepreședinte a Curții de Apel și nu a făcut nimic cu el timp de șase ani – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 04/12/2023

Șase ani au trecut de când Primăria Iași, la inițiativa primarului Mihai Chirica, a achiziționat Casa Callimachi de la Cătălin Crișu, soțul judecătoarei Anda Crișu Ciocîntă, actuală vicepreședintă la Curtea de Apel. Primăria a plătit 813.000 euro pe o casă încadrată în clasa I de risc seismic, a cărei consolidare costă 3,5 milioane de euro, dar care fusese prezentată ca „renovată recent”, notează jurnaliștii Reporter de Iași.

După tranzacția din 2017, primarul Chirica n-a mai făcut nimic cu imobilul. „Nimeni nu este nemuritor pe aceste funcții, trebuie să le lăsăm și lucruri palpabile de care să se bucure”, argumenta Chirica decizia de a o lua.

„O opinie personală pe care o lansez în momentul de față: a cumpărat-o în mod sigur să nu facă ceva cu ea. Să lase de înțeles la toată lumea că a fost un business cu familia Crișu. Asta e părerea mea. A vrut să facă lucrul ăsta. Altfel, nu-mi dau seama de ce n-a făcut ceva acolo”, a punctat Cătălin Crișu.

articolul complet în Reporter de Iași


Photo of Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *