27 / 01 / 2022


Patronii de hoteluri și restaurante din Timișoara cer primăriei reduceri de impozite și taxe

Reprezentanții organizației patronale HoRe (hoteluri și restaurante) Timișoara (HORETIM), prin președintele Corina Macri, cer municipalității să nu adopte proiectul de…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri , at 24/11/2020

Reprezentanții organizației patronale HoRe (hoteluri și restaurante) Timișoara (HORETIM), prin președintele Corina Macri, cer municipalității să nu adopte proiectul de Hotărâre de Consiliu Local care ar urma să păstreze impozitul pe clădiri la pragul de 1,95% din valoarea, în cazul hotelurilor, pensiunilor, restaurantelor, barurilor, sediilor de firmă și spațiilor de producție. În plus, aceștia cer chiar reducerea acestor impozite cu 50%, doar în cazul clădirilor nerezidențiale, și consultări cu reprezentanții patronatelor din HORECA, atunci când urmează să fie adoptată o hotărâre care îi vizează.

În memoriul înaintat Primăriei Municipiului Timișoara, Consiliului Local Timișoara și primarului Dominic Fritz, aceștia invocă mai multe documente și date. Printre documente, reprezentanții HORETIM amintesc de Legea 55/2020, HCNSU 47/05.10.2020 și HCJSU 71/08.11.2020. Aceștia mai spun că, potrivit proiectului de Hotărâre de Consiliu Local, impozitul plătit pentru clădiri de aceștia ar urma să fie 1,95% din valoarea clădirii, că HORECA este unul dintre domeniile cele mai afectate de pandemie, că încasările au scăzut cu 50% față de anul anterior, că au mai trimis memorii și adrese și că sectorul economic reprezentat de asociație va fi unul vital în 2023, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii.

Comentarii

comentarii

 » sursa:ziuadevest.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: