15 / 06 / 2021


Paștele Catolic – Istorie, prezent și tradiții – De la diavol și pandemie, până la optimism și bucurie

​Paștele catolic găsește cele mai multe țări din Europa centrală și de vest în carantină totală și în multe state…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 04/04/2021

​Paștele catolic găsește cele mai multe țări din Europa centrală și de vest în carantină totală și în multe state oamenii nu au cum să-și vadă față în față rudele. Mesajul Papei Francisc este unul de speranță, iar mai jos puteți citi despre cum sărbătoresc romano-catolicii Paștele, despre ce este diferit în pandemie și despre tradiții din diverse părți ale Europei. Tot în articol puteți citi despre referirile pe care Papa Francisc le face despre diavol (”Cel Rău”), despre tradițiile din Săptămâna Sfântă și despre obiceiuri care nu au legătură cu credința, cum ar fi „vânătoarea” de ouă roșii, pomul de Paște sau târgurile de Paște.

Informația pe scurt:

  • Ca regulă. Paştele catolic poate cădea în luna martie sau aprilie, dar niciodată în luna mai, în timp ce Paștele Ortodox poate cădea în aprilie sau mai, dar niciodată în martie. O dată la 3-4 ani cele două sărbători sunt în aceeași zi. Paștele catolic a ”picat” pe 23 martie în 2008 și cel mai târziu a fost în 2011: 24 aprilie.
  • Romano – catolicii sărbătoresc Paștele pe 4 aprilie și, la fel ca acum un an, multe dintre țările europene cu număr important de credincioși sunt în lockdown. În România, spre deosebire de Paștele din 2020, credincioșii pot intra și în biserici la slujbe, dar respectând măsurile sanitare.
  • Papa Francisc: ”Anul trecut am fost mai șocați, anul acesta suntem mai încercați. Iar criza economică a devenit grea. În această situație (…) Isus ia crucea, adică ia asupra sa răul pe care îl implică această realitate – fizic, psihologic și, mai presus de toate, răul spiritual”.
  • Cele mai importante momente din noaptea de Înviere sunt: binecuvântarea focului în afara bisericii, aprinderea lumânării pascale şi a celorlalte lumânări,

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: