24 / 06 / 2021


Pași în direcția ridicării vizelor de intrare în SUA pentru cetățenii României ~ InfoPrut

România vrea să convingă Statele Unite să adopte o serie de excepții de la legislația americană, astfel încât românii să…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 21/03/2021

România vrea să convingă Statele Unite să adopte o serie de excepții de la legislația americană, astfel încât românii să poată călători în SUA fără viză, anunță ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Potrivit legilor în vigoare, SUA nu poate ridica vizele pentru români, întrucât gradul de respingere a cererilor de viză este prea mare. În paralel, MAE de la București are în vedere și declanșarea unei campanii de comunicare publică internă privind programul Visa Waiver.
Bogdan Aurescu a anunțat într-un interviu pentru Agerpres că un grup de lucru româno-american analizează obiectivul României de a fi inclusă în Visa Waiver și a explicat care sunt direcțiile de acțiune. Ministrul spune că România se va folosi de statutul ei de partener strategic al Statelor Unite pentru a încerca să obțină derogări de la legea americană privind regimul vizelor.
În contextul Parteneriatului Strategic româno – american, Bogdan Aurescu afirmă că România susține o creștere a prezenței militare americane.
„Suntem încurajați de faptul că actul normativ care autorizează cheltuielile militare americane pentru acest an fiscal, NDAA (National Defense Authorization Act – n.r.), prevede o sarcină pentru Departamentul de Stat și pentru Pentagon pentru a evalua prezența militară americană nu numai la nivel global, dar și în regiune, inclusiv în ceea ce privește România”, evidențiază ministrul de Externe.
Pe de altă parte, Ministerul de Externe va face și o campanie de informare privind programul Visa Waiver și condițiile de ridicare a vizelor pentru români.
„Avem în vedere în perioada următoare și declanșarea unei noi campanii de comunicare publică cu privire la acest program Visa Waiver, pentru că ultimul criteriu pe care îl mai avem de îndeplinit este acela al ratei de refuz. Rata de refuz este prevăzută în legislația americană la nivelul unui plafon de 3% din numărul de cereri care se fac pentru acordarea de viză de scurtă ședere în Statele Unite.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: