17 / 04 / 2024


Partid nou, metehne vechi. Cum face USR zid în jurul penalului Voiculescu și acuză procurorii că fac dosare politice – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 25/11/2023

USR, o formațiunea înființată în 2016, a ajuns să împrumute un comportament folosit în trecut de partide vechi în ceea ce privește raportarea la justiție. Iar situația poate fi văzută atât în raportarea la Vlad Voiculescu, în dosarul DNA al vaccinurilor, dar și în cazul Armand versus ANI.

Atâta pot PSD-iștii, să facă dosare politice. Înseamnă că le stăm în gât și le e frică de competiție corectă. Ei se pricep să facă dosare, să manipuleze”, scria joi seară, la un mesat publicat de Vlad Voiculescu pe Facebook, Anca Dragu, fostă președintă a Senatului și membră a conducerii USR. 

Un semnal a fost dat și de președintele partidului, Cătălin Drulă. „Nu ne vor intimida. Ne-au trimis semnale să ne potolim. Să nu construim Polul de Dreapta. Să nu contăm în alegerile de anul viitor pentru care scenariul de culise e deja pregătit.Dosare activate când e convenabil politic, în campanie electorală, am mai văzut. Așa știu ei să lucreze”, a scris pe Facebook șeful USR.

Anca Dragu   dosar DNA Voiculescu jpg

Și Clotilde Armand, primar al Sectorului și șefă a USR Sector 1, a criticat faptul că se face „tele-justiție”, cu toate același partid era unul dintre mai vocali pe subiectul Justiției, mai ales în perioada 2017-2019, adică epoca Dragnea, și a promovat campania „Fără penali în funcții publice”

Când adversarii politici nu prea au cu ce să te atace, când aceștia nu au ce să-ți reproșeze profesional, când ești iubit de oameni fiindcă nu ești fals și nu te ascunzi în platourile de televiziune cumpărate cu bani de la buget de diverse partide sunt puse în activitatea diverse mecanisme de kompromt și campanii de linșaj împotriva ta. Eu am trăit asta. Și Vlad Voiculescu a trăit acest lucru la fel de bine. Nu vreau să comentez deciziile Justiție în cazul lui Vlad, nu cred că trebuie să intrăm în jocul Tele-Justiției promovat de PNL și PSD din bani publici. Însă vă mărturisesc ceva în care cred: Vlad este un om eminamente bun. Vlad este un om cinstit. Și se va proba asta. Vlad este unul dintre cei mai buni politicieni ai României și și-a dedicat întreaga energie pentru a face bine”, scrie Armand pe Facebook. 

Niciun pas în spate

Ceea ce lipsește de la USR până în prezebt este solicitarea pentru a face un loc în spate, cel puțin în ceea ce privește funcțiile politice, nu neapărat demnitățiile publice, a celor care au o imagine pătată din cauza dosarelor. În cazul lui Voiculescu nu a fost nicio solicitare să se autosuspende de la șefia USR București. Voiculescu este și printre fruntașii pe lista pentru europarlamentare,

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *