16 / 01 / 2022


Parlamentul Republicii Moldova strânge cureaua

Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova a anunțat că va întreprinde măsuri pentru a raționaliza consumul resurselor energetice și a reduce cheltuielile…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 14/01/2022

Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova a anunțat că va întreprinde măsuri pentru a raționaliza consumul resurselor energetice și a reduce cheltuielile aferente. 
În acest scop s-a decis deconectarea aproape integrală de la agentul termic a încăperilor clădirii garajului, cu o suprafață totală de circa nouă mii de metri pătrați. „Ca urmare a acestei măsuri, Secretariatul Parlamentului obține o economie considerabilă a volumului de energie termică consumată și, astfel, reduce semnificativ cheltuielile. 
Instalațiile de încălzire a celorlalte edificii ale Parlamentului sunt monitorizate și ajustate în permanență. În zilele de odihnă și de sărbători acestea sunt programate la temperaturi minime, iar unele dintre ele sunt deconectate complet. Și instalațiile alternative de asigurare cu agent termic sunt deconectate în zilele de odihnă și de sărbători”, se arată într-un comunicat de presă. 
Totodată, potrivit sursei citate, consumul de gaze naturale la cazangeria autonomă care alimentează clădirea de bază a instituției este monitorizat continuu și ajustat  în funcție de temperatura aerului de afară.
Parlamentul de la Chișinău a mai informat că va continua să întreprindă măsurile necesare pentru folosirea cât mai rațională a resurselor energetice care sunt utilizate în procesul de  asigurare a bunei funcționări a instituției.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: