15 / 06 / 2024


Parlamentul de la Chișinău va adopta o declarație de condamnare a Rusiei pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 17/05/2024

Parlamentul de la Chișinău va adopta o declarație de condamnare a Rusiei pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni. Anunțul a fost făcut de spicherul Igor Grosu la întrevederea avută vineri, 17 mai, cu membrii Delegației pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova din cadrul Radei Supreme a Ucrainei.
Solicitarea a fost lansată recent de vicepreședintele Radei Supreme de la Kiev, Olena Kondratiuk, în timpul vizitei sale oficiale întreprinse în R. Moldova la finele lunii aprilie. Potrivit acesteia, autoritățile de la Kiev au identificat peste 20 000 de copii care au fost transportați forțat de pe teritoriul Ucrainei către Federația Rusă.
„Republica Moldova și Ucraina au aceleași aspirații – să facă parte din marea familie europeană, într-o lume a păcii și a libertății. Pentru aceasta, împreună cu colegii din Ucraina ne facem temele pentru acasă ca, în cel mai scurt, să deschidem negocierile cu Uniunea Europeană”, a subliniat șeful Legislativului la întrevederea cu deputații de la Kiev.
Parlamentul R. Moldova a adoptat, pe 2 martie, Declarația cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei, prin care a condamnat războiul „neprovocat și ilegal” declanșat la ordinul lui Vladimir Putin.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *