23 / 06 / 2021


Parlamentari AUR, în vizită la românii din Valea Timocului: Nu au nici școli și nici biserici, nu au voie să aibă așa ceva ~ InfoPrut

O delegație formată din zece parlamentari ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) se află în aceste zile în Serbia, unde…

De redactia , in Magazin , at 07/03/2021

O delegație formată din zece parlamentari ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) se află în aceste zile în Serbia, unde fac o vizită de documentare în Valea Timocului. 

Începând de miercuri și până duminică, aproximativ un sfert din totalul parlamentarilor AUR vizitează Valea Timocului și strâng plângerile românilor timoceni.
„Ieri am făcut o vizită la Consulatul general al României la Zajecar, unde am discutat aceste probleme cu o delegație consulară condusă de consulul general Olyver Marius Diloff. Astăzi vom continua vizita în comunitate și la sediul Partiei Neamului Rumânesc, organizația politică reprezentativă pentru etnia românească din Timoc”, a scris parlamentarul Ringo Dămureanu pe Facebook.
Predrag Balașevici, președintele Partidului Neamului Românesc, a anunțat pe Facebook despre vizita delegației AUR la românii/vlahii din Valea Timocului.
„Delegația AUR alcătuită din 10 deputați și senatori, în vizită la românii/vlahii din Valea Timocului, Serbia – delegația a fost primită la Consulatul României din Zaicear, a vizitat Muzeul Municipal, Palatul Felix Romuliana, a avut întrevedere cu liderii și cu membri ai Partidului Neamul Românesc din Bolievăț și cu primarul de Bolievăț, Neboisa Marianovic.”, a scris acesta.
De asemenea, deputatul Dumitru-Viorel Focșa a sesizat faptul că autoritățile de la Belgrad întreprind o adevărată campanie de epurare etnică.
„Frații din Serbia au fost neglijați de autoritățile române în decursul a 30 de ani. Oamenii nu au nici școli și nici biserici, nu au voie să aibă așa ceva. Biserici închise, la fel și școlile, românii sunt deposedați de proprietăți – exproprieri pe sume ridicole, orice se poate face din punct de vedere administrativ și politic ca să transmită românilor timoceni că nu mai sunt tolerați în Serbia sârbilor. Războaiele din anii 1990 au dus la aprofundarea sentimentului naționalist printre sârbi, iar minoritățile etnice sunt ținute cu piciorul pe cap”, a declarat acesta,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: