16 / 01 / 2022


Parlamentari ai României, la sărbătoarea Zilei Unirii Bucovinei cu Țara de la Cernăuți

Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu, parlamentari ai Alianței pentru Unirea Românilor, au participat duminică, 28 noiembrie 2021, la sărbătoarea Zilei…

De redactia , in Magazin , at 04/12/2021

Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu, parlamentari ai Alianței pentru Unirea Românilor, au participat duminică, 28 noiembrie 2021, la sărbătoarea Zilei Unirii Bucovinei cu Țara de la Cernăuți.
Evenimentul a fost organizat de Consulatul General al României la Cernăuți cu ocazia împlinirii a 103 ani de la unirea Bucovinei cu România. Prin urmare, cei doi parlamentari de la București au ținut să fie alături de comunitatea românească din nordul Bucovinei.
„Având în vedere că AUR este singurul partid format din iubitori de neam și de țară, nădăjduim că vor sărbători curând Ziua Bucovinei și Ziua Națională a României în vechile hotare”, a declarat deputatul Florin Pușcașu.

Totodată, Alianța pentru Unirea Românilor a mai precizat printr-un comunicat că Bucovina de Nord este una din regiunile istorice la care România a renunțat în 1997, prin semnarea „Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina“. „Istoricul Florin Constantiniu numea „trădare națională“ această renunțare voită a Bucureștiului la teritoriile smulse anterior de URSS și oferite Ucrainei”, a mai amintit sursa citată.
În prezent, în nordul Bucovinei trăiesc în jur de 200.000 de români. Numărul total al românilor din Ucraina este estimat la peste 400.000.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: