24 / 06 / 2021


Parlamentar de la Chișinău: Prezența ilegală a armatei ruse, cea mai mare amenințare la adresa Republicii Moldova

Prezența ilegală a armatei ruse este cea mai gravă amenințare pentru securitatea națională și chiar pentru existența R. Moldova. Declarația…

De redactia , in Opinii , at 01/03/2021

Prezența ilegală a armatei ruse este cea mai gravă amenințare pentru securitatea națională și chiar pentru existența R. Moldova. Declarația a fost făcută de Iurie Reniță, parlamentar de la Chișinău, care a vorbit despre diferența dintre așa-numitele „forțe rusești de menținere a păcii” și prezența absolut ilegală pe teritoriul R. Moldova a Grupului Operativ de Trupe Rusești.
Potrivit sursei, ofensiva diplomatică a Kremlinului împotriva R. Moldova devine și mai agresivă, atunci când Chișinăul abordează în mod legitim retragerea trupelor ruse de pe teritoriul acestui stat.
„De fiecare dată diplomația de sorginte imperială a lui Putin pune în aplicare artileria grea pentru a manipula și dezinforma cetățenii Rusiei, Republicii Moldova, dar, mai ales, comunitatea internațională, care nu cunoaște suficient de bine realitățile la subiectul în chestiune. E cazul clasic și cu așa-numitele „forțe rusești de pacificare” din Transnistria. Se mizează în continuare pe minciună, pe retorică agresivă, dar și pe persoanele docile de la noi (din păcate, foarte multe încă!), care fac parte din coloana a cincea a Moscovei, aflate la putere în toate instituțiile statului. Prezența ilegală a armatei ruse, în flagrantă contradicție cu prevederile constituționale, este cea mai serioasă amenințare pentru securitatea națională și chiar pentru existența statului nostru. Doar că această amenințare este considerată de către autoritățile de la Kremlin ca „factor de stabilitate ce menține pacea și securitatea în regiune””, a subliniat Iurie Reniță.
În context, sursa a explicat că, cele două categorii de trupe rusești de pe teritoriul R. Moldova, adică „forțe rusești de pacificare” și Grupul Operativ al Trupelor Ruse sunt elemente distincte și se deosebesc radical între ele, conform documentelor oficiale. „Dacă în primul caz vorbim despre așa-numitele „trupe rusești de pacificare”, apoi acestea au o acoperire juridică, activitatea lor fiind stipulată în „Convenţia cu privire la principiile de reglementare paşnică a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova”,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: