18 / 06 / 2021


Parlamentar de la București, la Cimitirul Eroilor din Chișinău: Trupele ruse trebuie să se retragă din Republica Moldova

Este imperios necesar ca trupele militare și serviciile secrete de ocupație ale Rusiei să se retragă complet, ordonat și necondiționat…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 29/03/2021

Este imperios necesar ca trupele militare și serviciile secrete de ocupație ale Rusiei să se retragă complet, ordonat și necondiționat din Republica Moldova, a declarat senatorul AUR, Claudiu Târziu, într-o vizită oficială în R. Moldova.

Claudiu Târziu, președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni și copreședinte al AUR, a vizitat fostul Complex memorial Cimitirul Eroilor din Chișinău amenajat în 1918 și reamenajat în 1941 de Așezământul Național „Regina Maria” pentru Cultul Eroilor, însă demolat de sovietici în 1959 și a depus, în prezența mai multor veterani ai Războiului de pe Nistru, o coroană de flori la troița din perimetrul fundamentului fostei capele a Cimitirului Eroilor. Cu această ocazie, președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni a discutat cu veteranii războiului din 1992.
„Complexul memorial Cimitirul Eroilor din Chișinău, profanat și distrus de ocupantul sovietic, trebuie restaurant și adus la condiția sa din anul 1941. Restaurarea acestui complex memorial trebuie să constituie, între altele, o condiție minimă și rezonabilă pentru ca Bucureștiul să-I acorde în continuare Chișinăului tranșele ajutorului financiar nerambursabil neutilizate în valoare de 60 de milioane de euro. Nu se poate ca urmașii eroilor care zac în acest cimitir să contribuie la bugetul României pentru a-i acorda Guvernului de la Chișinău ajutoare financiare nerambursabile consistente, în timp ce Guvernul de la Chișinău lasă în paragină și uitare mormintele acestor eroi. Vom întreprinde toate demersurile necesare ca Ministerul Afacerilor Externe și Oficiul Național pentru Cultul Eroilor din cadrul Ministerului Apărării Naționale să se implice în opera de restaurare a acestui complex memorial”, a declarat Târziu.
Senatorul AUR subliniază că va pleda în continuare pentru echivalarea în drepturi a veteranilor războiului de pe Nistru cu veteranii Armatei Române.
„Totodată, este imperios necesar ca trupele militare și serviciile secrete de ocupație ale Rusiei să se retragă complet, ordonat și necondiționat din Republica Moldova.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: