24 / 02 / 2024


Parlamentar AUR, mesaj pentru președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski ~ InfoPrut

By redactia , in Opinii , at 27/10/2023

Cu ocazia vizitei președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în România, Claudiu Târziu, parlamentar AUR și președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senatul României, a subliniat câteva întrebări la care așteaptă răspuns de la șeful statului ucrainean.
„Am vrea să știm cum vede situația românilor de pe teritoriul Ucrainei, cei 500.000 de etnici români aflați în teritoriile românești care altădată au aparținut statului român dar astăzi sunt în cadrul statului ucrainean, și care sunt supuși unui proces de asimilare forțată continuu și din ce în ce mai accelerat”, a subliniat Claudiu Târziu într-un mesaj postat pe Facebook.
De asemenea, parlamentarul AUR așteaptă clarificări și în privința exporturilor de cereale ucrainene care în loc să tranziteze România, se opresc în cea mai mare parte în țară.
Volodimir Zelenski a ajuns marți, 10 octombrie, la București, pentru prima dată de la începutul războiului din Ucraina. Președintele ucrainean se va întâlni, la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *