15 / 06 / 2024


Parcursul european al Republicii Moldova, subiect de discuții la Bruxelles

By redactia , in Actualitate Internațional , at 21/05/2024

Parcursul european al Republicii Moldova și consolidarea capacităților în domeniul apărării au fost printre principalele subiecte discutate marți, 21 mai, la Bruxelles, de către premierul de la Chișinău, Dorin Recean, cu mai mulți oficiali europeni. 
Astfel, șeful Guvernului de la Chișinău a apreciat, în cadrul unei întrevederi cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, asistența oferită de Uniunea Europeană.
El a remarcat și rolul Misiunii de Parteneriat a Uniunii Europene în Republica Moldova, care a devenit „un partener de încredere în domeniul gestionării crizelor și al amenințărilor hibride, dar și al securității cibernetice și combaterii dezinformării”.
„Mă bucur să știu că putem conta pe ajutorul Comisiei Europene pentru a construi Moldova Europeană, la fel cum și Uniunea Europeană poate conta pe statul nostru pentru o regiune mai puternică și pașnică pentru toată Europa”, a declarat Dorin Recean.
Tot astăzi, premierul Republicii Moldova s-a întâlnit, la Bruxelles, și cu Charles Michel, președintele Consiliului European. Părțile au discutat despre procesul de aderare a Republicii Moldova la UE, dar și despre aspectele ce țin de securitatea regională.
„Viitorul Republicii Moldova este în marea familie europeană. Guvernul construiește Moldova Europeană și va continua eforturile necesare pentru a aduce bunăstare în fiecare casă. Suntem mai puternici împreună și trebuie să investim, pe termen lung, în pace, prosperitate și securitate”, a declarat premierul Dorin Recean.
La rândul său, președintele Consiliului European, Charles Michel a menționat că Uniunea Europeană este deschisă să sprijine în continuare Republica Moldova și agenda de reforme pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.
Oficialii au mai discutat despre amenințările hibride, atacurile cibernetice și acțiunile de dezinformare lansate de Rusia în Republica Moldova, alinierea statului la măsurile restrictive internaționale, precum și asistența oferită în cadrul Instrumentului European pentru Pace.
Menționăm că,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *