22 / 01 / 2022


Parcul „Grigore Vieru” din Cahul, reconstruit cu sprijinul UE

Parcul central din municipiul Cahul, care poartă numele poetului Grigore Vieru, este renovat cu asistența Uniunii Europene. Lucrările de reconstrucție…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 22/12/2020

Parcul central din municipiul Cahul, care poartă numele poetului Grigore Vieru, este renovat cu asistența Uniunii Europene.
Lucrările de reconstrucție a parcului „Grigore Vieru”, cu o suprafață totală de 6  hectare, au demarat în august curent și urmează a fi încheiate până în vara anului 2021.
Investiția în valoare de 372 525 de euro este asigurată din fondurile Uniunii Europene, municipalitatea contribuind adițional cu 105 455 de euro.
Până în prezent a fost realizată o parte considerabilă din lucrări, precum pavarea a 10.000 m2 de alei, extinderea sistemului de iluminare, pregătirea fundației pentru instalarea felinarelor și a băncilor de recreere, dar și a fost inițiată construcția unei fântâni arteziene.
Ulterior, va a fi instalat sistemul de irigare pentru întreținerea spațiilor verzi, vor fi montate coșurile de gunoi, felinarele cu iluminare decorativă led, vor fi restaurate băncile existente, precum și achiziționate bănci noi.
Anul viitor vor fi plantați peste 340 de arbori și arbuști, circa 1.200 de flori şi gazon verde pe o suprafaţă de circa 40.000 m2. Astfel, parcul va deveni mai verde.  Tot în 2021 va fi finisată și fântâna arteziană cu muzică și iluminarea multicoloră a jeturilor de apă.
„Reconstrucția parcului central a fost în top 3 cele mai votate idei de modernizare a centrului municipiului Cahul în cadrul concursului „UE pentru Cahul. Ideea ta pentru un municipiu european”, desfăşurat în câteva etape în perioada ianuarie-iunie 2020, la care au participat mii de cahuleni şi iubitori ai oraşului. Venim cu investiţii ce răspund nevoilor şi aşteptărilor oamenilor”, spune Alexandru Pelivan, managerul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”.
Renovarea parcului „Grigore Vieru” este una din activitățile de modernizare a centrului municipiului Cahul demarată de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie.
Programul în cauză are un buget total de 23 de milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: