15 / 06 / 2021


Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila rămâne din nou fără procuror criminalist

* procuroru criminalist, Florentin Riza, care în ultimii ani s-a ocupat de mai multe cazuri grave la Brăila, se întoarce…

De redactia , in Actualitate , at 18/03/2021

* procuroru criminalist, Florentin Riza, care în ultimii ani s-a ocupat de mai multe cazuri grave la Brăila, se întoarce la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, în localitatea de domiciliu * la Parchetul Brăila activitatea se va desfășura în condiții normale, dă asigurări prim procurorul Marinela Coșniță, în ciuda deficitului de personal

Deficitul de personal din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Brăila se tot accentuează. Instituția rămâne, din nou, fără procuror criminalist, astfel că toate cauzele vor fi acum împărțite între procurorii rămași în cadrul instituției. De la 1 aprilie, procurorul criminalist Florentin Riza, care a avut disponibilitatea de a prelua în vara lui 2019 funcția de procuror criminalist la Brăila, după plecarea fostului procuror criminalist Mircea Ciutac, se întoarce la Parchetul de pe lângă Tribunalul (PT) Dolj. După doi ani la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, procurorul Riza, care s-a ocupat de mai multe cazuri grave în această perioadă, se întoarce în localitatea de domiciliu. În ciuda deficitului de personal, la Parchetul Brăila activitatea se va desfășura în condiții normale, dă asigurări, totuși, prim procurorul Marinela Coșniță. 
Contactată cu privire la informațiile privind plecarea procurorului criminalist, de la 1 aprilie, acestea fiind postate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), conducerea PT Brăila ne-a dat o declarație în acest sens. “În data de 01.04.2021, delegarea d-lui procuror Riza Florentin la PT Brăila expiră, acesta urmând a se întoarce la PT Dolj, respectiv în localitatea de domiciliu. În continuare, atribuțiile acestuia vor fi preluate de către procurori ai PT Brăila, urmând ca activitățile specifice să se desfășoare în parametri optimi, raportat la volumul de activitate și resursa umană”, ne-a declarat prim procurorul PT Brăila, Marinela Coșniță.
Procurorul criminalist, Florentin Riza, cu experiență în activitatea de urmărire penală, timp de 9 ani el fiind procuror la Parchetul Dolj, a acceptat în vara lui 2019 să devină noul procuor criminalist la PT Brăila. Reamintim că fostul procurorul criminalist, care rezolvase cazuri extrem de grave în ultimii ani la Brăila, Mircea Ciutac, a plecat din luna iulie 2019 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Măcin, unde a ocupat postul de prim-procuror. Recent, acesta a preluat un post de procuror în cadrul DIICOT Galați.

PT Brăila va avea un nou prim procuror adjunct
Totuși, la ședința din 16 martie de la nivelul CSM, au venit și vești bune pentru PT Brăila. S-a dispus delegarea în funcția de prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila a doamnei Leu Roxana Gabriela, procuror la această unitate de parchet. Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea procurorului în cauză în funcția de prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, începând cu data de 01.04.2021, până la ocuparea funcției prin concurs sau examen, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. De  asemenea, Secția pentru procurori a CSM a hotărât încetarea delegării în funcția de procuror șef Secție urmărire penală la Parchetul  de  pe  lângă Tribunalul  Brăila a doamnei procuror Leu Roxana Gabriela, începând cu data de 01.04.2021.
După cum v-am informat, actualul prim procuror adjunct Laura Dobrea, cu o bogată experiență în domeniu și cu o vechime de 12 ani în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria și Tribunalul Brăila, urmează să activeze, din luna aprilie a anului în curs,în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: