Papa Francisc se teme că nu va supraviețui actualei crize de sănătate
Papa Francisc se teme că nu va supraviețui actualei crize de sănătate
Suveranul Pontif, în vârstă de 88 de ani, resimte dureri intense și și-a exprimat în privat temerile că nu va depăși această criză medicală.
Internat la Spitalul Gemelli din Roma cu o bronșită severă care s-a complicat, Papa a fost nevoit să renunțe la majoritatea aparițiilor publice, inclusiv la tradiționalul discurs Angelus de duminică, scrie Politico.
Starea sa s-a agravat, evoluând într-o „infecție polimicrobiană” cu un „tablou clinic complex”, potrivit ultimului comunicat al Vaticanului.
CITEȘTE ȘI: Colterm oprește apa caldă și încălzirea în zonele Ana Ipătescu, Calea Șagului, Hărniciei, Mureș, Gavril Musicescu, Onoarei, Plantelor, Intrarea Sabinei
Conform surselor apropiate situației, inițial, Papa a refuzat spitalizarea, dar a fost avertizat că își riscă viața dacă rămâne în apartamentul său din Vatican.
În contextul deteriorării stării sale de sănătate, Papa Francisc a luat măsuri rapide pentru a-și proteja reformele progresiste. Printre acestea se numără prelungirea mandatului cardinalului Giovanni Battista Re ca decan al Colegiului Cardinalilor, o mutare strategică ce ar putea influența alegerea viitorului papă. De asemenea, a grăbit numirea istorică a unei călugărițe, Sora Raffaella Petrini, ca prima femeie guvernator al Orașului Vatican.
Tensiunile politice complică succesiunea papală, mai ales după recenta confruntare a Papei cu vicepreședintele american JD Vance pe tema politicilor de migrație ale administrației Trump. Observatorii Vaticanului se tem că această dispută ar putea duce la o succesiune puternic politizată.
Din 2013, când a devenit papă, Francisc a încercat să facă Biserica mai incluzivă, deschizând roluri importante pentru femei și persoane LGBT+, deși aceste reforme au stârnit controverse în rândul conservatorilor.
(sursa: Mediafax)
Comentarii