22 / 06 / 2024


Papa Francisc cere încetarea luptelor. ”În numele lui Dumnezeu” – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 05/11/2023

Papa Francisc şi-a reiterat duminică apelurile la încetarea luptelor între Israel şi palestinieni, eliberarea ostaticilor şi livrarea de ajutor umanitar în Gaza, unde situaţia este „foarte gravă”, au consemnat AFP şi Reuters.

„Continuu să mă gândesc la grava situaţie din Palestina şi din Israel, unde foarte mulţi oameni şi-au pierdut viaţa”, a spus Papa după slujba de duminică, în faţa miilor de credincioşi adunaţi în piaţa Sf. Petru.

„Vă rog în numele lui Dumnezeu să vă opriţi, să opriţi focul. Aş vrea să fie examinate toate posibilităţile de evitare a unei extinderi a conflictului, să poată fi salvaţi răniţii, să poată ajunge ajutorul umanitar în Gaza, unde situaţia umanitară este foarte gravă, şi ostaticii să fie eliberaţi imediat”, a mai spus Papa.

De la debutul conflictului, în 7 octombrie, după atacul sângeros al mişcării palestiniene islamiste Hamas asupra teritoriului israelian, urmat de bombardamente dure israeliene, Suveranul pontif a intervenit în numeroase rânduri pentru a face apel la încetarea luptelor, eliberarea ostaticilor şi furnizarea de ajutor umanitar în Gaza.

Duminică, Papa Francisc a pus accentul pe situaţia copiilor, subliniind că aceştia „trebuie să se întoarcă la familiile lor”.

„Să ne gândim la copii, la toţi copiii implicaţi în acest război, la fel ca în Ucraina şi în alte conflicte, viitorul lor este ucis”, a adăugat el.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *