22 / 01 / 2022


Până când mai rămâne premier Ion Chicu

Ion Chicu va asigura interimatul funcției de prim-ministrul al R. Moldova până la sfârșitul acestui an. Anunțul a fost făcut…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 27/12/2020

Ion Chicu va asigura interimatul funcției de prim-ministrul al R. Moldova până la sfârșitul acestui an. Anunțul a fost făcut de premierul în exercițiu după o întrevedere cu președintele Maia Sandu. 
„Până la 31 decembrie 2020 interimatul funcției de prim-ministru va fi asigurat de mine. Tot până la 31 decembrie 2020 interimatul funcției de Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministru al Finanțelor și Ministru al Economiei și Infrastructurii, va fi asigurat de miniștrii actuali, respectiv doamna Viorica Dumbrăveanu, domnul Serghei Pușcuța și domnul Anatol Usatîi. Ceilalți colegi miniștri vor continua activitatea mai departe”, a mai specificat Ion Chicu.
Totodată, sursa susține că în cadrul discuției pe care a avut-o cu șeful statului, a oferit informațiile principale referitoare la cele mai importante aspecte ale funcționării statului, inclusiv situația bugetar-fiscală, pandemia, securitatea, aspecte legate de reintegrarea R. Moldova, relațiile cu partenerii de dezvoltare, etc.
„Am informat președintele țării despre faptul, că Bugetul Public Național la sfârșit de an va fi executat la venituri cu un surplus de circa 1,2 mlrd. lei față de planul stabilit pentru 2020 (în principal, din contul surplusului la Bugetul de Stat). Deficitul bugetar va fi semnificativ mai mic decât cel planificat – circa 5,5% din PIB (planificat 8%). Până la sfârșitul anului nici o dispoziție de plată prezentată în Trezoreria de Stat nu va rămâne nefinanțată. Pe conturile Bugetului de Stat va rămâne un sold de circa 2,5 mlrd. lei, mijloace suficiente pentru finanțarea cheltuielilor bugetare (salarii, pensii, etc) pe parcursul lunii ianuarie. Instituțiile medicale din țară sunt aprovizionate cu medicamente, echipamente medicale, materiale de protecție si alte consumabile, necesare pentru tratamentul persoanelor infectate cu COVID19. Contractul pentru aprovizionarea cu gaze naturale a Republicii Moldova în anul 2021 va fi extins în următoarele zile, iar prețul orientativ în primul trimestru 2021 va fi de circa 120-122$ pentru o mie de metri cubi.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: