19 / 01 / 2022


Până CÂND au dreptul românii la ȘOMAJ TEHNIC și la INDEMNIZAȚIA pentru timpul REDUS de muncă – NewsAr.ro

Termenul pentru acordarea imdemnizațiilor pentru salariații afectați de pandemie a fost prelungit. Guvernul a aprobat două acte normative prin care…

De redactia , in Actualitate , at 26/12/2020

Termenul pentru acordarea imdemnizațiilor pentru salariații afectați de pandemie a fost prelungit.
Guvernul a aprobat două acte normative prin care a prelungit acordarea indemnizației pentru timpul redus de muncă al salariaților (Kurzarbeit), a celei pentru reducerea activității profesioniștilor, precum și a indemnizației de șomaj tehnic pentru angajați și alte categorii de profesioniști.
Astfel, se va prelungi acordarea șomajului tehnic (OUG 30/2020) pentru domeniile restricționate din cauza pandemiei Covid-19, până la 30 iunie 2021, anunță Ministerul Muncii.
De asemenea, măsura privind timpul redus de muncă pentru salariați/profesioniști (OUG 132/2020) se prelungește până la aceeași dată.
Totodată, în scopul flexibilizării condițiilor de accesare a indemnizației pentru timp redus de muncă, au fost adoptate o serie de completări, după cum urmează:
– cele 5 zile în care reducerea timpului de muncă este obligatorie nu mai trebuie să fie consecutive;
– angajatorul va putea reduce timpul de muncă al salariaţilor cu cel mult 80% din durata prevăzută în contractul individual de muncă;
– interdicția de angajare sau subcontractare pentru activități similare supuse reducerii timpului de muncă se va aplica strict la nivelul locurilor de muncă afectate de această măsură și nu la nivelul angajatorului în ansamblul său, ca în prezent.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: