15 / 08 / 2022


Pământul epuizat: Omenirea a consumat resursele Terrei pentru acest an

Earth Overshoot Day sau Ziua depăşirii marchează data la care cererea umanității pentru resurse și servicii ecologice într-un anumit an…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 01/08/2022

Earth Overshoot Day sau Ziua depăşirii marchează data la care cererea umanității pentru resurse și servicii ecologice într-un anumit an depășește ceea ce Pământul poate regenera în acel an.

În 2022, până pe 28 iulie omenirea a consumat toate resursele pe care planeta le avea „rezervate” pentru un an, iar pentru celelalte aproape 150 de zile rămase trebuie să trăiască „pe datorii”, au transmis ONG-urile Global Footprint Network, care monitorizează această măsurătoare, și WWF.  Altfel spus, ar fi nevoie de 1,75 planete Terra pentru a satisface nevoile populaţiei într-un mod durabil.

Cele două organizații susțin că principalul vinovat al acestui fenomen este obiceiul de consum alimentar al planetei, pe fondul unui supraconsum de resurse naturale, însă fără a lupta  împotriva sărăciei.

„Limitarea risipei alimentare ar face posibilă amânarea datei cu 13 zile, ceea ce nu este de neglijat”, a argumentat Laetitia Mailhes, membru al Global Footprint Network.

Anul trecut Earth Overshoot Day a fost pe 29 iulie, iar în 2020 pe 22 august.

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: