15 / 06 / 2021


Palmă peste obrazul autorităților de la Chișinău: Ambasadorul Rusiei în R. Moldova s-a întâlnit cu liderul separatist de la Tiraspol

Oleg Vasnețov, ambasadorul Rusiei la Chișinău, a avut astăzi o întrevedere cu Vadim Krasnoselski, liderul separatist de la Tiraspol. Anunțul…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 21/02/2021

Oleg Vasnețov, ambasadorul Rusiei la Chișinău, a avut astăzi o întrevedere cu Vadim Krasnoselski, liderul separatist de la Tiraspol. Anunțul a fost făcut de Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova. 
Conform sursei, la discuție a participat și Vladimir Treapițîn, ambasadorul cu misiuni speciale din cadrul Ministerului rus de Externe. Misiunea diplomatică nu a precizat unde a avut loc această întrevedere și a prezentat doar în linii generale subiectele abordate.
„Părțile au discutat despre despre procesul de soluționare a conflictului transnistrean și despre posibilitatea desfășurării reuniunii în formatul 5+2, în Suedia, în acest an. Totodată, au fost abordate subiecte de actualitate de pe agenda de negocieri și au fost subliniate modalitățile de soluționare a problemelor existente. Astfel, interlocutorii au convenit că principiile de bază ale interacțiunii dintre cele două maluri ale Nistrului ar trebui să rămână viziunea constructivă și concentrarea pe rezultate practice menite să îmbunătățească viața cetățenilor”, a informat Ambasada Rusiei la Chișinău.
Întâlnirea dintre Vasnețov și Krasnoselski a avut loc după ce, acum câteva zile, ambasadorul Rusei în R. Moldova a participat la un eveniment online organizat de structurile de la Tiraspol. Atunci, Ministerul de Externe de la Chișinău a venit cu o reacție în acest sens, reiterând solicitarea privind abținerea de la participarea diplomaților acreditați în Republica Moldova la activitățile organizate de către structurile de la Tiraspol. 
Ulterior, MAE de la Moscova s-a arătat deranjat de criticile aduse în adresa lui Vasnețov și a acuzat Chișinăul că politizează „prea mult activitatea Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova”.
Astfel, potrivit Mariei Zaharova, reprezentantul special al MAE-ului rus, reacția autorităților din Republica Moldova a trezit nedumeriri la Moscova întrucât „ la Chișinău se cunoaște foarte bine că Rusia nu pune la îndoială integritatea teritorială a R. Moldova”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: