19 / 06 / 2021


Palatul Elisabeta îşi va deschide porţile pentru vizitatori ~ InfoPrut

Expoziţia de la Palatul Elisabeta îşi deschide din nou porţile, a anunţat Familia Regală pe contul de Facebook. Publicul este…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 07/03/2021

Expoziţia de la Palatul Elisabeta îşi deschide din nou porţile, a anunţat Familia Regală pe contul de Facebook. Publicul este așteptat în perioadele 2–18 aprilie şi 8 mai–6 iunie, în intervalul orar 10,00–13,00 și 14,00-17,00, scrie Basilica.ro.

Reprezentanţii Casei Regale anunţă că expoziţia va avea elemente de noutate, iar vizitele nu necesită o rezervare în prealabil.
„Vizitatorii se pot prezenta direct la poarta de intrare. Adresa Palatului Elisabeta este Şoseaua Kiseleff nr. 28, Sector 1 Bucureşti (prin Intrarea Româneşti de lângă Muzeul Satului). Accesul se va face pe baza biletelor de intrare. Biletele pot fi plătite cu card bancar. Tarifele biletelor sunt: pentru copii, studenţi şi pensionari 20 RON; pentru adulţi 40 RON”, precizează sursa citată.
Pentru grupuri, organizatorii pot fi contactaţi la [email protected].
Expoziţia a fost închisă la sfârşitul zilei de 8 noiembrie, din cauza situaţiei sanitare din România generată de pandemia de COVID-19.
Palatul Elisabeta
Construit iniţial ca reşedinţă particulară pentru Principesa Elisabeta a României, fiica cea mai mare a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, palatul nu a avut această destinaţie decât între anii 1937-1944.
Între anii 2001-2017 a fost reşedinţa oficială a Familiei Regale a României, prin atribuirea lui în folosința Regelui Mihai I, pe durata vieții.
Începând cu anul 2020, palatul a devenit sediul Asociației Casa Majestății Sale, organizație de utilitate publică.
Arhitectura Palatului Elisabeta îmbină stilul maur cu cel brâncovenesc, făcându-l unic între palatele Bucureştiului. Tânărul arhitect Corneliu Marcu a reuşit să construiască palatul în doar un an.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: