24 / 06 / 2021


Palate din ţepe: Cum a reuşit un clan din Oşorhei să tapeze statul german cu peste 1,4 milioane de euro! (FOTO / VIDEO)

În urmă cu două luni, poliţiştii bihoreni anunţau reţinerea unui bărbat de 32 de ani din Cheriu, urmărit internaţional de…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 23/02/2021

În urmă cu două luni, poliţiştii bihoreni anunţau reţinerea unui bărbat de 32 de ani din Cheriu, urmărit internaţional de autorităţile judiciare germane.

Ioca Rostaş nu era căutat pentru găinării. E acuzat că, împreună cu doi fraţi ai săi, Iancu şi Ghica, făcea parte dintr-o filieră care măsluia acte şi încasa fraudulos, încă din 2013, alocaţii destinate copiilor, iar anul trecut intermedia contra cost obţinerea frauduloasă de ajutoare de urgenţă date din cauza pandemiei de coronavirus.

BIHOREANUL vă arată averea considerabilă a clanului Rostaş, dar şi cum acţiona filiera care a provocat o pagubă de peste 1,4 milioane euro bugetului public din Germania…

Din palat, în arest

Ioca, Iancu şi Ghica Rostaş fac parte dintr-o familie de ţigani geambaşi din Cheriu. Sunt 7 fraţi, iar sătenii îi ştiu după porecla bătrânilor, „Boieru’”, dată prima dată bunicului lui Ioca şi rămasă „moştenire” şi tatălui lor.

„Pe vremuri erau săraci lipiţi. Lucrau cu ziua, care pe unde, făceau afaceri cu cai. Bătrânul i-a ţinut din scurt, i-a trimis la şcoală, la muncă. Apoi au plecat în Germania, s-au apucat de adus maşini second hand, nevestele lor făceau curat prin blocuri. Ghica, de pildă, a lucrat ca bucătar într-un restaurant”, spune unul dintre consăteni.

Băieţii „Boierului” aveau, însă, şi alte „învârteli”. Şi le-a mers bine, dovadă bolizii de zeci de mii de euro cu care făceau naveta între România şi Germania, ditamai palatul (video jos) cu două etaje din mijlocul satului, terminat în 2008, plus trei vile mai noi, împrăştiate prin localitate, toate având pe porţi un cap de leu ca blazon.

Ce „învârteau” s-a aflat abia în decembrie anul trecut, când Ioca a fost ridicat din palat şi depus în arestul Poliţiei. „E bănuit de comiterea,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: