27 / 01 / 2022


Organizatorii de concerte, mulţumiţi de ajutorul Guvernului în valoare de 100 de milioane de euro

Asociaţia Română a Organizatorilor de Concerte şi Evenimente Culturale (AROC), care include reprezentanţi ai celor mai mari evenimente muzical-culturale din…

De redactia , in Internațional , at 07/12/2020

Asociaţia Română a Organizatorilor de Concerte şi Evenimente Culturale (AROC), care include reprezentanţi ai celor mai mari evenimente muzical-culturale din ţară, salută iniţiativa Guvernului României de a găsi metode prin care să sprijine sectorul cultural şi apariţia în spaţiul public a proiectului de schemă de ajutor de stat, în valoare de 100 de milioane de euro, dedicat acestui domeniu.
Într-un comunicat remis News.ro miercuri se arată: „Este un prim pas făcut de autorităţi în direcţia ajutării sectorului care este probabil cel mai grav afectat de situaţia actuală, cu activitatea celor mai multe companii şi a lucrătorilor din domeniu sistate aproape în întregime”.
„Procesul prin care această schemă de ajutor de stat a fost alcătuită marchează o premieră, pentru că parţile care compun sectorul cultural au avut ocazia să colaboreze direct cu reprezentanţi ai Ministerului Culturii, Ministerului de Finanţe, Consiliului Concurenţei – în interiorul grupului de lucru iniţiat de viceprim-ministrul Raluca Turcan şi patronat de ministrul Gheorghiu – şi să fie consultaţi în alcătuirea proiectului”.
Pe lângă AROC, Ministerul Culturii a colaborat şi cu alte organizaţii care gestionează interesele grupurilor reprezentative din domeniul cultural. „În acest fel, iniţiativa antreprenorială din acest domeniu a fost recunoscută ca un vector important în dezvoltarea culturală a României şi nevoile antreprenorilor din acest sector au găsit suport din partea autorităţilor. Pentru AROC, acestă schemă de ajutor de stat reprezintă cel mai important moment al parteneriatului dintre organizatorii de evenimente culturale şi Guvernul României”.
Valoarea schemei de ajutor de stat este de 100 milioane de euro, bani ce vor fi investiţi în cultură în perioada următoare. „E un moment fără precedent, a cărui importanţă merită – în spiritul domeniului pe care îl reprezentăm – aplaudată. În cazul evenimentelor, schema de ajutor de stat este gândită să ajute toţi participanţii la realizarea actului cultural.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: