26 / 11 / 2022


Organizarea alegerilor în România, model pentru Republica Moldova

Membrii Comisiei Electorale Centrale a R. Moldova au avut o întrevedere cu Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău.  Interlocutorii au…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 13/10/2021

Membrii Comisiei Electorale Centrale a R. Moldova au avut o întrevedere cu Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău. 
Interlocutorii au abordat mai multe subiecte importante, între care cele ce se referă la modificarea legislației electorale și implementarea metodelor alternative de vot.
De asemenea, s-a vorbit și despre experiența autorităților statului român în parte ce ține de modernizarea proceselor electorale, fiind vorba de digitalizarea listelor electorale și eficientizarea activității birourilor electorale ale secțiilor de votare în ziua alegerilor.  
Astfel, membrii CEC au apreciat deschiderea și sprijinul României în procesul de consolidare a proceselor democratice din Republica Moldova. Totodată, părțile și-au reconfirmat angajamentul de a continua și dezvolta bunele relații de colaborare stabilite de CEC și Autoritatea Electorală Permanentă de la București.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: