25 / 09 / 2023


Orban: În locul domnului Ciolacu nu aş deschide subiectul mineritului, pentru că ar fi ca şi cum ar vorbi de funie în casa spânzuratului | .News

Ludovic Orban (sursă foto: Facebook) „Să deschizi subiectul mineritului ar fi ca și cum ai vorbi de funie în casa…

De redactia , in Actualitate , at 18/09/2020

Ludovic Orban (sursă foto: Facebook)
„Să deschizi subiectul mineritului ar fi ca și cum ai vorbi de funie în casa spânzuratului”- a fost afirmația premierului Ludovic Orban. El a făcut referire la declarația președintelui PSD  Marcel Ciolacu potrivit căreia „PSD nu va permite ca vreo mină să fie închisă”, nici mina Lupeni, nici Lonea.
„Eu în locul domnului Ciolacu nu aş deschide subiectul mineritului, pentru că ar fi ca şi cum ar vorbi de funie în casa spânzuratului. Noi avem un proiect, Compania Energetică Hunedoara, de recrutare a activelor profitabile, în care există cele două care sunt profitabile şi care se ştie foarte bine că pot să genereze profit. Problema este că ne-au lăsat o moştenire, nişte datorii uriaşe, care au fost agravate şi mai mult de acordarea unui ajutor de stat, fără aprobarea Comisiei Europene şi fără respectarea legislaţiei concurenţei de la nivel european, care au trebuit rambursate, Complexul Energetic Hunedoara provocând dificultăţi suplimentare în salvarea acestui combinat. Noi am discutat la nivelul Comisiei Europene, am pregătit planul nostru, vom adopta un memorandum, practic, vom arăta cum reuşim să regrupăm toate activele profitabile din actualul Complex Energetic Hunedoara, pentru a constitui o societate care să aibă capacitatea să se dezvolte”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.
Prim-ministrul a spus că PSD a folosit minerii doar „ca să planteze panseluţe când a avut nevoie de ei sau să-i disponibilizeze”.
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu va permite ca vreo mină să fie închisă şi că va face demersuri pe lângă familia social-democrată europeană să sprijine, la nivelul Comisiei Europene, alocarea de fonduri europene substanţiale pentru programele dedicate zonelor carbonifere în tranziţie, aşa cum este şi Valea Jiului.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: