18 / 06 / 2024


Orban compară apartenența Ungariei la UE cu ocupația sovietică. Borell spune că nu îi ține nimeni cu forța în UE – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 28/10/2023

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate îi arată ieșirea din Uniunea Europeană premierului Viktor Orban, după ce acesta a descris blocul comunitar „parodie modernă proastă” a Uniunii Sovietice.

Nimeni nu forțează Ungaria să fie parte a Uniunii Europene, a declarat Josep Borrell.

Sincer, nu văd nicio similitudine între ocupația sovietică din Budapesta și ceea ce se întâmplă în Berlaymont (clădirea de la Bruxelles în care își are sediul Comisia Europeană, n.r.). Nu am văzut nici măcar un tanc acolo. Nimeni nu obligă Ungaria să fie membră a UE”, a declarat Borell.

În același timp, Linas Linkevicius, fost ministru de externe al Lituaniei, a sugerat că Ungaria sub conducerea lui Viktor Orban nu ar trebui să mai fie membră a UE.

„Conform tratatelor UE, nu există niciun mecanism clar pentru excluderea unui stat membru. Nicio modalitate de a îndepărta un stat care sponsorizează terorismul din Consiliul de Securitate al ONU. Cei dispuși să conducă probabil ar trebui să abordeze problema”, a spus Linkevicius.

În timpul unui discurs susținut recent pentru a marca Revoluția Ungară din 1956, premierul Viktor Orban a comparat apartenența Ungariei la UE cu ocupația sovietică.

Astăzi se întâmplă lucruri care ne amintesc de vremurile sovietice. Da, se întâmplă ca istoria să se repete. Din fericire, ceea ce cândva a fost o tragedie este acum cel mult o comedie. Bruxelles nu este Moscova. Moscova a fost o tragedie. Bruxelles este doar o parodie contemporană proastă”, declarat  Orban.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *