27 / 01 / 2022


Opinii: Situația Maiei Sandu este complicată. Scenariile analiştilor politici privind desemnarea viitorului premier ~ InfoPrut

Maia Sandu trebuie să se grăbească să vină cu un nume de premier în următoarea perioadă, sunt de părere Ion…

De redactia , in Opinii , at 30/12/2020

Maia Sandu trebuie să se grăbească să vină cu un nume de premier în următoarea perioadă, sunt de părere Ion Tăbârţă, analist politic şi expertul în drept constituţional, Teodor Cârnaţ. Aceștia au declarat că Sandu ar putea desemna premierul din actuala componenţă a Cabinetului de miniştri sau ar putea propune un Cabinet de miniştri bine pregătit pentru a fi votat de către Parlament.

Expertul în drept constituţional, Teodor Cârnaţ, a afirmat că Maia Sandu joacă, în acest moment, un rol proactiv în această situaţie.
„Dacă ea nu va juca proactiv acum, am putea să ne trezim cu surprize. Poate trebuia să vină cu două decrete: unul cu privire la desemnarea unui premier interimar, după ce pleacă Chicu şi al doilea decret cu privire la numirea unui candidat la funcţia de premier. Dacă vine cu aceste decrete, timp de 45 de zile, CCM ar putea să constate că s-au epuizat toate căile constituţionale şi să fie declanşat procesul alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat Cârnaţ în cadrul unei ediţii speciale de la TVR MOLDOVA.
Totodată, acesta consideră că Maia Sandu ar putea propune un Cabinet de miniştri bine pregăitit, cu un program anti-criză, ce ar putea fi votat de către Parlament, iar în acest caz, declanşarea alegerilor parlamentare ar putea fi tergiversată.
Potrivit lui Teodor Cârnaţ, în condiţiile când Maia Sandu va pleda pentru numirea unui premier din actuala componenţă a actualului Guvern, trebuie să ţină cont de pregătirea acestuia, pentru că nereuşitele Guvernului în exerciţiu ar putea fi pasate Maiei Sandu, de către oponenţii politici.
„Dacă va desemna pe cel mai slab, toate neajunsurile să cadă pe numele ei, ea trebuie să recurgă la un candidat foarte puternic cu un program anti-criză puternic. Poate atunci Şor, PSRM se vor gândi să voteze un guvern puternic,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: