14 / 06 / 2021


Opinie la Chișinău: „Maia Sandu și PAS s-au pomenit într-o situație jenantă, duplicitară, jucând într-un spectacol de natură politică”

Maia Sandu și PAS s-au pomenit într-o situație jenantă, duplicitară, jucând într-un spectacol de natură politică, după reguli teatrale. Declarația…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 28/01/2021

Maia Sandu și PAS s-au pomenit într-o situație jenantă, duplicitară, jucând într-un spectacol de natură politică, după reguli teatrale. Declarația a fost făcută de Nicolae Negru, editorialist de la Chișinău, care a mai adăugat că în ciuda acestui fapt, președintele R. Moldova a procedat corect atunci când a decis să propună un candidat competent la funcția de premier. 
„Într-adevăr, Maia Sandu și PAS s-au pomenit într-o situație jenantă, duplicitară, jucând într-un spectacol de natură politică, după reguli teatrale, declarând una, dar urmărind de fapt altceva. Există însă vreo soluție de formare a unei majorități parlamentare în afara deputaților lui Dodon și Șor? În aparență da, luând în calcul 26 de deputați ai blocului „ACUM” și 30 de deputați ai Partidului Democrat (PD). Numai că o parte din deputații PD au trecut de partea lui Șor și Dodon, iar o refacere a alianței „ACUM – PSRM”, pe care și-ar dori-o Dodon, ar fi fatală pentru Maia Sandu”, a explicat Nicolae Negru pentru Ziarul Național.
Cu toate acestea, sursa consideră că președintele Maia Sandu a procedat corect, înaintând un candidat competent la funcția de premier al R. Moldova, căci există șanse ca acesta să fie votat de deputații socialiști și cei din Platforma Pentru Moldova, din care face parte și Partidul Politic „Șor”.
„Socialiștii nu-și doresc alegeri anticipate în acest moment, Dodon și PSRM se află pe o traiectorie descendentă în intențiile de vot și e firesc ca ei să încerce să tragă de timp. Învestirea unui guvern PAS le-ar permite să pună o parte din responsabilitatea care le revine pentru dezastrul în care se află R. Moldova pe umerii Maiei Sandu și ai PAS”, a mai remarcat editorialistul.
Totuși, Nicolae Negru nu crede că socialiștii vor învesti Guvernul Nataliei Gavriliță, dacă programul său de guvernare „va conține obiective concrete de aderare la UE și NATO,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: