04 / 12 / 2021


Opinie: Dodon este folosit ca un idiot util de către Rusia

Retragerea lui Igor Dodon de la cârma Partidului Socialiștilor din R. Moldova era evidentă deoarece atât Kremlinul, cât și colegii…

De redactia , in Opinii , at 19/10/2021

Retragerea lui Igor Dodon de la cârma Partidului Socialiștilor din R. Moldova era evidentă deoarece atât Kremlinul, cât și colegii din formațiune nu mai au încredere în acest politician. La această concluzie au ajuns unii experți de la Chișinău, care au comentat ultimele mutări de pe scena politică. 
Potrivit analistului politic Anatol Țăranu, în viitorul apropiat pe scena politică din Republica Moldova nu vom mai auzi de Igor Dodon.
Astfel, analistul politic a remarcat că retragerea lui Dodon „era de așteptat, pentru că PSRM a renunțat ca imagine la el imediat după ce a pierdut alegerile” și că aceasta vine ca „urmare a faptului că Moscova a pierdut încrederea în liderul PSRM imediat după ce acesta a pierdut alegerile prezidențiale și pe cele parlamentare”. „Acum întrebarea este pe cine va alege Moscova ca să îl înlocuiască pe Dodon”, a precizat sursa pentru deschide.md.
La rândul său, editorialistul Nicolae Negru s-a referit și la intenția lui Dodon de a activa în cadrul Uniunii moldo-ruse a antreprenorilor, subliniind că PSRM poate deveni o filială a asociației „Delovaya Rossiya”, condusă de Igor Ceaika, prietenul lui Dodon și partener de afaceri al fratelui acestuia.
„Dodon va deveni o acoperire. Ei ar putea să folosească pe altcineva, dar nu vor să-l lase pe Dodon la o parte. A spus și Dodon că va pompa bani. El se va ocupa cu politica pentru că a spus că va merge la oameni și că va vorbi cu ei, numai că chipurile în afara politicii. Rușii au vrut să revină la putere, dar cu Dodon care este un perdant nu se poate. În același timp, el este energic și până la urmă deține PSRM care este partidul său. Acum este folosit ca un idiot util. Am impresia că această mișcare este o transformare a PSRM într-un SRL”,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: