05 / 07 / 2022


Opinie: Decizia Curții de Apel privind reducerea numărului secțiilor de vot din regiunea transnistreană, cadoul perfect pentru socialiști și comuniști

Dan Nicu, analist politic din R. Moldova, a comentat recenta decizie a Curții de Apel Chișinău privind reducerea numărului secțiilor…

De redactia , in Opinii , at 09/07/2021

Dan Nicu, analist politic din R. Moldova, a comentat recenta decizie a Curții de Apel Chișinău privind reducerea numărului secțiilor de vot din regiunea transnistreană, pe care o consideră „cadoul perfect” pentru Blocul electoral al Socialiștilor și Comuniștilor, în ultima zi a campaniei pentru alegerile parlamentare din 11 iulie.
„Am o impresie foarte puternică despre decizia de ieri seară a Curții de Apel privind reducerea de la 41 la 12 a numărului secțiilor de vot pentru locuitorii raioanelor de est (Transnistria). Mi se pare că această decizie le dă vânt puternic în pânze socialiștilor lui Dodon, care azi fac un protest de zile mari la Curtea Supremă de Justiție. E cadoul perfect pentru ultima zi de campanie electorală, în vederea mobilizării generale a alegătorilor socialiștilor și comuniștilor, a depășirii disprețului față de Dodon și a ieșirii la vot.
Da, ca să nu uit, Platforma Demnitate și Adevăr a depus plângerea de rigoare la Curtea de Apel. Nu spun că a existat o înțelegere prealabilă cu Dodon, spun doar că nu m-aș mira foarte mult dacă peste câteva săptămâni/luni s-ar demonstra că așa a fost”, a menționat Dan Nicu.
Amintim că, joi, 8 iulie 2021, Curtea de Apel Chișinău a hotărât, cu numai trei zile înainte de alegerile parlamentare, reducerea numărului secțiilor de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană de la 41 la 12.
Decizia a fost luată în urma unui demers depus de Platforma Demnitate și Adevăr, care a contestat hotărârea anterioară a Comisiei Electorale Centrale de a deschide 41 de secții. Ulterior, Igor Dodon, liderul PSRM, a catalogat hotărârea instanței drept „mai mult decât o crimă” și a anunțat proteste.
În context, mai menționăm că, în aceeași zi, a apărut o investigație internațională, în care scrie că Igor Dodon ar fi planificat să cheltuie pentru voturile din regiunea transnistreană peste un milion de euro,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: