19 / 01 / 2022


ONU, alee în Chișinău ~ InfoPrut

La Grădina Botanică din Chişinău va fi lansată „Aleea ONU”, cu prilejul marcării a 75 de ani de la fondarea…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 02/12/2020

La Grădina Botanică din Chişinău va fi lansată „Aleea ONU”, cu prilejul marcării a 75 de ani de la fondarea Organizației Națiunilor Unite. Iniţiativa aparţine reprezentanţilor Grădinii Botanice şi va fi susţinută de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului prin alocarea mijloacelor financiare necesare din Fondul Ecologic Naţional.

Decizia a fost anunţată de ministrul Ion Perju în cadrul unui dialog cu directorul Grădinii Botanice, Ion Roşca.
„Crearea Aleii ONU, cu ocazia marcării a 75 de ani de la fondarea ONU, este un apel universal la acţiune pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă stabilite până în anul 2030. Republica Moldova este membră a Convenţiei ONU privind schimbările climatice, motiv pentru care ne dorim să sporim angajamentele ce se regăsesc în Contribuţia Naţională Determinată (CND) actualizată a ţării noastre, elaborată în conformitate cu prevederile Acordului de la Paris. Astfel, ţara noastră îşi aliniază eforturile la standardele internaţionale în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră”, a subliniat ministrul.
Directorul Ion Roşca a precizat că Aleea ONU va fi amplasată în apropiere de intrarea centrală a Grădinii Botanice şi va substitui aleea creată din mesteacăn, ce a suferit în urma ninsorilor abundente din aprilie 2017 şi în urma secetei hidrologice din ultimii doi ani.
În cadrul dialogului, s-au discutat şi despre implementarea proiectului de reconstrucţie ecologică, refacere şi conservare a biodiversităţii în cadrul expoziţiilor şi a colecţiilor Grădinii Botanice, ce au fost afectate de ninsorile abundente din anul 2017.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: