24 / 02 / 2024


Oficiali din Republica Moldova, interziși în Rusia

By redactia , in Actualitate Internațional , at 21/11/2023

Mai mulți oficiali din Republica Moldova au primit interdicție de a intra în Rusia, în „semn de protest” față de decizia autorităților de la Chișinău de a bloca anumite site-uri rusești. 
În acest context, ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat luni, 20 noiembrie, la Ministerul rus de Externe.
„Partea moldovenească a primit o notă de protest în legătură cu persecuția constantă, pe motive politice, a mass-media în limba rusă din R. Moldova, inclusiv blocarea accesului la site-urile web ale acestora”, se arată într-o notă informativă a diplomației ruse.
Prin urmare, Ministerul rus de Externe susține că l-a informat pe ambasadorul R. Moldova la Moscova în legătură cu faptul că „mai mulți oficiali din Republica Moldova au primit interdicție de a intra pe teritoriul Federației Ruse”.
Ulterior, presa de la Chișinău a scris că 11 deputați ai partidului de guvernământ PAS ar fi fost vizați de măsura restrictivă impusă de Moscova. Este vorba despre parlamentarii: Adrian Belîi, Viorel Barda, Mariana Cușnir, Natalia Davidovici, Alina Dandara, Vitalie Gavrouc, Maria Gonța, Liliana Grosu, Dorian Istratii, Mihail Leahu și Larisa Voloh.
La scurt timp, informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Adriana Vlas, care a precizat că „deputații PAS nu au de gând să călătorească într-un stat agresor”. 
Menționăm că, la sfârșitul lunii octombrie, autoritățile de la Chișinău au suspendat licența de emisie a șase posturi de televiziune din Republica Moldova pe perioada stării de urgență. Totodată, au fost blocate 31 de portaluri web, inclusiv 21 gestionate direct de Rusia, pentru că „alterează spațiul informațional al Republicii Moldova”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *