23 / 04 / 2024


Oficiali din R. Moldova și Ucraina, discuții privind cele mai recente evoluții din dosarul transnistrean

By redactia , in Actualitate Internațional , at 19/02/2024

Vicepremierul pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Oleg Serebrian, s-a întâlnit luni, 19 februarie, la Chișinău, cu ambasadorul cu misiuni speciale al Ucrainei responsabil de dosarul transnistrean, Păun Rogovei. 
Părțile au discutat mai multe subiecte ce țin de ultimele evoluții din dosarul transnistrean și pașii pe care Chișinăul intenționează să-i întreprindă în viitorul apropiat.
Astfel, vicepremierul Oleg Serebrian a reiterat „angajamentul ferm al Chișinăului de a evita escaladarea tensiunilor și a găsi soluții la toate problemele exclusiv pe cale pașnică”. 
Totodată, el a subliniat faptul că Guvernul de la Chișinău nu va renunța la acțiunile menite să contribuie la aducerea graduală a regiunii separatiste transnistrene în câmpul constituțional al Republicii Moldova.

Menționăm că ambasadorul cu misiuni speciale al Ucrainei responsabil de dosarul transnistrean, Păun Rogovei, ar urma să se întâlnească astăzi și cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

De asemenea, oficialul ucrainean ar urma să ajungă mâine la Bruxelles. Acolo, el va discuta cu mai mulți oficiali europeni, printre care și Dorota Suliga, reprezentantul special al UE în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *