17 / 04 / 2024


Oficial: Mitropolia Basarabiei va primi anual 2 milioane de euro din partea României ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 09/11/2023

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea adoptată de Parlament prin care Mitropolia Basarabiei primește, anual, câte două milioane de euro ca ajutor din partea României. Legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2024.
Legea promulgară de președintele Klaus Iohannis a fost publicată în Monitorul Oficial.
Sumele alocate de la bugetul de stat sunt destinate acoperirii cheltuielilor necesare, precum restaurarea și conservarea bunurilor din patrimoniu, completarea fondurilor proprii necesare întreținerii și funcționării centrelor eparhiale și a unităților de cult cu venituri mici sau fără venituri, amenajarea și întreținerea muzeelor culturale religioase sau achiziționarea de imobile necesare desfășurării activităților liturgice, culturale și mediatice ale unităților de cult, precum și a activităților de asistență socială și medicală susținute de unitățile de cult.
Banii mai pot fi folosiți și pentru organizarea unor manifestări cultural religioase și mediatice sau pentru construirea, amenajarea și funcționarea unor unități preșcolare și școlare (grădinițe, școli primare, gimnaziale, liceale).
Inițiatorii proiectului au fost premierul Marcel Ciolacu, președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis și liderul deputaților PSD, Ciprian Șerban.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *